Προϊόντα για κρασί με (37)

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ - ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ - ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Κόκκινο κρασί που προέρχεται από ένα μείγμα κόκκινων σταφυλιών από το Σαλέντο, όπως η Malvasia Nera, η Montepulciano και η Sangiovese. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 11,50% Vol. ημιξηρό κόκκινο χρώμα στον ουρανίσκο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας γράψετε στο cantine.durso@libero.it
Essenza di Puglia Κρασιά - IGT Salento Κρασιά

Essenza di Puglia Κρασιά - IGT Salento Κρασιά

Είμαστε μια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση με έδρα το Alto Salento στην Καροβίνιο (BR) - Πούλια. Παράγουμε κρασιά IGT Salento που είναι εύκολα στην κατανάλωση αλλά όχι κοινά, σεβόμενοι την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητα των αυτόχθονων ποικιλιών όπως το Primitivo, Negroamaro, Malvasia και Ottavianello. Από τα εδάφη της ιδιοκτησίας μας, Masseria Pietrasanta, παράγουμε επίσης εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές και αρωματισμένα λάδια με λεμόνι, κόκκινο μανταρίνι, πιπέρι, δεντρολίβανο και τρούφα. Δεν συνεργαζόμαστε με τη μεγάλη διανομή αλλά με μικρά καταστήματα, εστιατόρια και καταστήματα gourmet υψηλής ποιότητας. Μπορείτε να βρείτε κάποιες πληροφορίες για τα προϊόντα μας στο συνημμένο και περισσότερα στο www.essenzadipuglia.it
ROSATO SALENTO - ΡΟΖ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΕΝΤΟ

ROSATO SALENTO - ΡΟΖ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΕΝΤΟ

Σταφύλι: Negroamaro – μαύρη Μαλβάσια – Πριμιτίβο Περιοχή παραγωγής: Ανατολική Περιοχή του Ταραντίνο Τύπος εδάφους: Κόκκινη γη αναμεμειγμένη με βράχους, τοφ και/ή ασβεστόλιθο Τύπος καλλιέργειας αμπελιού: Υποστηριζόμενο αλμπερέλο Μέση ηλικία αμπελώνα: 15 χρόνια Μέση παραγωγή / εκτάριο: 90/120 εκατοντάδες σταφυλιών Εσοδεία: Σεπτέμβριος Μέθοδος συγκομιδής σταφυλιών: Χειρονακτική Αλκοόλ: 11% -12% vol. Χρώμα: Ζωντανό ροζ Μπουκέτο: Χαρακτηριστικό αρωματικό Γεύση: Ξηρή, πολύ αρμονική Θερμοκρασία σερβιρίσματος (Κελσίου): 8° 10° C Συνιστάται: Απεριτίφ, ψάρι και ιταλικά ορεκτικά, θαλασσινά, λεπτές σούπες, καθώς και λαχανικά, μοτσαρέλα και φρέσκο τυρί.
Κρασιά από το Σαλέντο και την Απουλία

Κρασιά από το Σαλέντο και την Απουλία

Από το Negroamaro στο Primitivo και το Chardonnay, μια επιλογή από τα καλύτερα κρασιά του Σαλέντο. Με την Cantele και την Tenuta Annibale, δύο από τα καλύτερα οινοποιεία της Πούλια.
GIN BOX MIGNON - GIN BOX MIGNON

GIN BOX MIGNON - GIN BOX MIGNON

Scrigno di preziose gocce distillate dai colori eclettici, liquide essenze legnose dai richiami esotici e aromi narranti di sentieri marittimi odorosi, GIN BOX di PEDRO FERREIRA racchiude la quintessence degli Special Portuguese Spirits. Nell’intramontabile formato mignon, GIN BOX è una chicca dal fascino vintage. Gin Box contiene: -1 Bottiglia di Gin Mondano Exotic 50ml -1 Bottiglia di Gin Mondano Barrel 50ml -1 Bottiglia di Gin Mondano London Dry 50ml -1 Bottiglia di Gin Mágico 50ml -1 Bottiglia di Gin 585.5 miles 50ml - Box riutilizzabile
Anticaia Rosso - Salice Salentino D.O.P.

Anticaia Rosso - Salice Salentino D.O.P.

Κρασί που προέρχεται από την οινοποίηση σταφυλιών Negroamaro (90%) και Malvasia Nera (10%). Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε. Ωρίμανση σε βαρέλια. Στη μύτη αναδύονται αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα και μαρμελάδες, μπαχαρικά όπως μαύρο πιπέρι, γλυκόριζα, καβουρδισμένα και βαλσαμική νότα από μεσογειακή βλάστηση. Ιδανικό με σκληρά τυριά όπως Comtè, Gorgonzola, αλλαντικά όπως Pancetta από χοιρινό, chorizo, capocollo και κόκκινες κρέατα στη σχάρα.
San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOC Παλιές Άμπελες

San Marzano Sessantanni Primitivo di Manduria DOC Παλιές Άμπελες

Το San Marzano Anniversario 62 Primitivo di Manduria Riserva DOC προέρχεται από σταφύλια Primitivo σε καθαρή μορφή. Τα σταφύλια προέρχονται από παλιές αμπελώνες που καλλιεργούνται με την τεχνική του alberello και είναι τουλάχιστον εξήντα ετών. Η συγκομιδή πραγματοποιείται στα μέσα Σεπτεμβρίου με ελαφριά υπερωρίμανση στο φυτό και οι τσαμπίδες συλλέγονται χειροκίνητα και τοποθετούνται σε μικρούς καλάθους. Στο οινοποιείο, τα σταφύλια υποβάλλονται σε μια σύντομη προ-μασίωση σε κρύο, ακολουθούμενη από ζύμωση σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα με τη χρήση επιλεγμένων ζυμών για περίπου 10 ημέρες στους 24-26°C και μασίωση με τις φλούδες. Ακολουθεί η τελική απομάκρυνση με μαλακές πιέσεις και η μηλογαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτο χάλυβα. Το κρασί ωριμάζει σε βαρέλια από γαλλική και αμερικανική δρυ για 18 μήνες.
ARMONIA 'FIANO' - 'ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΥΛΙΑ'

ARMONIA 'FIANO' - 'ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΥΛΙΑ'

Ανοιχτό κίτρινο χρώμα με χρυσές ανταύγειες, ένα λουλουδάτο άρωμα με πικάντικες νότες βανίλιας. Ξηρή γεύση, ευχάριστα φρέσκια και επίμονη. Συνδυασμοί: Ιδανικό ως απεριτίφ, με λευκά κρέατα, πιάτα ψαριών, αχινούς και θαλασσινά, στρείδια.
Negroamaro Rosso - IGP SALENTO ROSSO

Negroamaro Rosso - IGP SALENTO ROSSO

Χρώμα: έντονο ρουμπινί. Αρώματα: πλούσιο και επίμονο με αισθητή νότα κερασιού και νότες βανίλιας. Γεύση: γεμάτο, στρογγυλό με μαλακούς και ισορροπημένους τανίνες. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18°C. Συνοδευτικά: εξαιρετικό για να συνοδεύσει ψητά κόκκινων κρεάτων, θηράματα και ωριμασμένα τυριά. Οινοποίηση: μετά την αποβοστρύχωση των σταφυλιών, ο μούστος παραμένει σε εκχύλιση με τις φλούδες για 6-7 ημέρες σε θερμοκρασία 24-26°C. Με την ολοκλήρωση της μαλακτικής ζύμωσης, ένα μέρος ωριμάζει σε βαρέλια, το άλλο σε ανοξείδωτο χάλυβα. Δυνατότητα παλαίωσης: 2 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά.
Ανταλλακτικά Αντλιών Κρασιού - Γρανάζια για Αντλίες Κρασιού

Ανταλλακτικά Αντλιών Κρασιού - Γρανάζια για Αντλίες Κρασιού

Κατασκευάζουμε εξαρτήματα για αντλίες κρασιού εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Είμαστε σε θέση να παράγουμε γρανάζια, άξονες, μηχανισμούς μοχλού, εκκεντρικούς άξονες και πολλά άλλα μηχανικά εξαρτήματα για αντλίες κρασιού, τόσο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη όσο και με βάση δείγματα.
Ποτήρι κρασιού Tritan - Μέγεθος: 470 cc  Υλικό: Tritan  Διαθέσιμα χρώματα: λευκό, μαύρο και διαφανές

Ποτήρι κρασιού Tritan - Μέγεθος: 470 cc Υλικό: Tritan Διαθέσιμα χρώματα: λευκό, μαύρο και διαφανές

Τα ποτήρια κρασιού από Tritan είναι τα κλασικά ποτήρια για να απολαύσετε και να γευτείτε το ευγενές ποτό του κρασιού. Με τις καμπύλες τους μορφές, κλασικά αλλά αναγκαία σε μια υπηρεσία μπαρ που δίνει σημασία στις λεπτομέρειες αλλά και στην κομψότητα. Το ποτήρι προσαρμόζεται καλά σε οποιοδήποτε στυλ και περιβάλλον, ακόμη και το πιο ανεπίσημο. Κατάλληλο λοιπόν για μπαρ, ιδιωτικές εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες αλλά και σε φεστιβάλ, σε οινοποιεία, αλλά κυρίως σε γαστρονομικές εκδηλώσεις.
HERMES - ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

HERMES - ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Κόκκινο κρασί τραπεζιού, παρασκευασμένο από ένα μείγμα κοινών σταφυλιών από την περιοχή Ταραντίνο και Μπρίντισι. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 11,50% Vol.
ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΛΙΑ -MATER- - ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ -MATER- ΠΟΥΛΙΑ

ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΛΙΑ -MATER- - ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΣΙΑ -MATER- ΠΟΥΛΙΑ

Σταφύλι: Λευκή Μαλβασία – Τρεbbιάνο – λευκό Πινότ Περιοχή παραγωγής: Ανατολική Περιοχή του Ταραντού Τύπος εδάφους: Κόκκινη γη αναμεμειγμένη με βράχους, τοφ και/ή ασβεστόλιθο Τύπος αμπελώνα: Υποστηριζόμενο αλμπερέλο Μέση ηλικία αμπελώνα: 15 χρόνια Μέση παραγωγή / εκτάριο: 120/150 κιλά σταφυλιών Συγκομιδή: Σεπτέμβριος Μέθοδος συγκομιδής σταφυλιών: Χειρονακτική Αλκοόλ: 11% - 12% vol. Χρώμα: Στραγγιστό κίτρινο έως χρυσό Μπουκέτο: Πολύ ευχάριστο φρουτώδες Γεύση: Ξηρή και δροσερή Θερμοκρασία σερβιρίσματος (Κελσίου): 8° -10° C Συνιστάται: Απεριτίφ, ορεκτικά, σούπες και λεπτά ξηρά, βραστά κόκκινα κρέατα, λευκά κρέατα, ψάρι, θαλασσινά, ώριμα τυριά.
Κόκκινο Κρασί PRIMITIVO DI MANDURIA - Κόκκινο Κρασί PALU' - PRIMITIVO DI MANDURIA

Κόκκινο Κρασί PRIMITIVO DI MANDURIA - Κόκκινο Κρασί PALU' - PRIMITIVO DI MANDURIA

Σταφύλι: Πριμιτίβο Αυτόχθονες 100% Περιοχή παραγωγής: Ανατολική Περιοχή του Ταραντίνο σύμφωνα με τους κανόνες παραγωγής του Πριμιτίβο της Μαντούρια DOC Τύπος εδάφους: Κόκκινο χώμα Τύπος αμπελώνα: Υποστηριζόμενο αλμπερέλο Μέση ηλικία αμπελώνα: 20 χρόνια Μέση παραγωγή / εκτάριο: 70/80 κιλά og σταφυλιών Συγκομιδή: Τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου Μέθοδος συγκομιδής σταφυλιών: Χειρονακτική Αλκοόλ: 14% - 15% Vol. Χρώμα: Σκούρο γαρίφαλο κόκκινο, συμπαγές Μπουκέτο: Μαρμελάδα μύρτιλου, ταμάρινδος, βαλσαμικές νότες Γεύση: Πλήρης και στρογγυλή με μακρά αρωματική Θερμοκρασία σερβιρίσματος (Κελσίου): 16° - 18° C Συνιστάται: Πρώτα πιάτα με χυμό κρέατος, θηράματα, κόκκινα κρέατα ψητά, ώριμα τυριά, μανιτάρια.
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ - ΓΛΥΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ - ΓΛΥΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ

Λευκό κρασί που παρασκευάζεται από ένα μείγμα λευκών σταφυλιών από το Σαλέντο, όπως το Trebbiano και λίγο Malvasia Bianca. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 11,50% Vol. Λευκό χρώμα με ημίξηρη γεύση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας γράψετε στο cantine.durso@libero.it
CORREDO DEL BUON BERE - Μαγικό από τον PEDRO FERREIRA - CORREDO DEL BUON BERE - Μαγικό από τον PEDRO FERREIRA

CORREDO DEL BUON BERE - Μαγικό από τον PEDRO FERREIRA - CORREDO DEL BUON BERE - Μαγικό από τον PEDRO FERREIRA

CORREDO DEL BUON BERE – Mágico περιέχει: 1 Μπουκάλι Mágico Limited Edition Τζιν 2 Τόνικ Νερά 2 Ψηλά Ποτήρια PEDRO FERREIRA 1 Jigger 1 T-shirt PEDRO FERREIRA Επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία
CORREDO DEL BUON BERE – 585.5 miles από τον PEDRO FERREIRA

CORREDO DEL BUON BERE – 585.5 miles από τον PEDRO FERREIRA

CORREDO DEL BUON BERE – 585.5 miles περιέχει: 1 Μπουκάλι Τζιν 585.5 miles 1 Τόνικ 2 Ποτήρια 1 Jigger 1 Shaker 2 Πορτογαλικά γκουρμέ σνακ 1 T-shirt PEDRO FERREIRA Επαναχρησιμοποιούμενη συσκευασία
CORREDO DEL BUON BERE – MONDANO EXOTIC di PEDRO FERREIRA

CORREDO DEL BUON BERE – MONDANO EXOTIC di PEDRO FERREIRA

CORREDO DEL BUON BERE – Mondano Exotic περιέχει: 1 Μπουκάλι Gin Mondano Exotic 1 Τονική Νερό 1 Ψηλό Ποτήρι PEDRO FERREIRA 1 Jigger 1 Shaker 1 T-shirt PEDRO FERREIRA Επαναχρησιμοποιούμενη Συσκευασία
Κόκκινο Κρασί Primitivo από το Salento - Primitivo di Manduria

Κόκκινο Κρασί Primitivo από το Salento - Primitivo di Manduria

Σταφύλι: Πρωτόγονο Αυτόχθονο 100% Περιοχή παραγωγής: Ανατολική Περιοχή του Ταραντίνο Τύπος εδάφους: Κόκκινη γη αναμεμειγμένη με βράχους, τοφ και/ή ασβεστόλιθο Τύπος αμπελώνα: Υποστηριζόμενο αλμπερέλο Μέση ηλικία αμπελώνα: 15 χρόνια Μέση παραγωγή / εκτάριο: 90/100 κιλά σταφυλιών Συγκομιδή: Τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου Μέθοδος συγκομιδής σταφυλιών: Χειρονακτική Αλκοόλ: 13 % - 14% vol. Χρώμα: Πορφυρό κόκκινο Μπουκέτο: Λεπτό, πολύ χαρακτηριστικό Γεύση: Καλά τανίνες και δομή, μαλακό και περιβάλλων Θερμοκρασία σερβιρίσματος (Κελσίου): 16° - 18° C Συνιστάται: Κόκκινα κρέατα, αγριογούρουνο, πικάντικα τυριά, κρέατα, αρνί, σάλτσα κρέατος, κρέας στη φωτιά, βόδι, λουκάνικο, Τυριά.
NEGROAMARO IGP - NEGROAMARO IGP

NEGROAMARO IGP - NEGROAMARO IGP

Negroamaro IGP Puglia από την περιοχή Τάραντα και Μπρίντιζι. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 13,00% Vol.
Anticaia Primitivo - Salento IGP

Anticaia Primitivo - Salento IGP

Κρασί που παράγεται από σταφύλια 100% Πριμιτίβο. Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντισι και Λέτσε. Ερυθρή οινοποίηση με κλιματισμό της διαδικασίας ζύμωσης. Χαρακτηρίζεται από την απαλότητα των τανινών του και την επίμονη γευστική-οσφρητική του παρουσία. Στη μύτη αναδεικνύονται αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, σμέουρα και μούρα, ακόμη και σε μορφή ζελέ. Ιδανικό με ώριμα τυριά όπως το Caciocavallo Podolico, Castelmagno, Provolone del Monaco, ζυμαρικά με ραγού μπολονέζ, λευκά κρέατα στιφάδο.
Anticaia Negroamaro - Salento IGP

Anticaia Negroamaro - Salento IGP

Ποικιλία: 100% Negroamaro. Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε. Παράγεται από τη ζύμωση σε ανοξείδωτο χάλυβα σταφυλιών Negroamaro, είναι ένα ξηρό κρασί με επίμονο γευστικό προφίλ. Στη μύτη αναδύονται αρώματα από κόκκινα φρούτα όπως φραγκοστάφυλο, μαύρη μουριά, βατόμουρο και κεράσι, καθώς και βαλσαμικά στοιχεία από τη μεσογειακή βλάστηση. Χάρη στη δομή των τανινών του, που δεν είναι πολύ επιθετικές, διαθέτει καλή ευελιξία, ταιριάζοντας με ωριμασμένα αλλαντικά και τυριά μέσης ωρίμανσης, πιάτα με βάση το κρέας, καθώς και με λευκά και κόκκινα κρέατα, είτε ψητά είτε μαγειρεμένα.
FECUNDI IGP SALENTO - PRIMITIVO IGP SALENTO

FECUNDI IGP SALENTO - PRIMITIVO IGP SALENTO

Primitivo IGP Salento από την περιοχή Brindisi. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 13,50% Vol.
Posta Vecchia Rosso - Salento IGP

Posta Vecchia Rosso - Salento IGP

Κρασί που προέρχεται από ένα μείγμα σταφυλιών Negroamaro (50%), Cabernet (25%) και Syrah (25%) καλλιεργημένων σε αμπελώνες. Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε. Μετά από έξι μήνες σε βαρέλι, συνεχίζεται η ωρίμανση στη φιάλη. Στη μύτη αναδύονται φρουτώδεις νότες από μύρτιλο, κόκκινο φραμπουάζ και κεράσι σε σιρόπι, με μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο και πιπέρι, με έντονη βαλσαμική νότα. Χάρη στην κομψότητα των τανινών του, ταιριάζει με ζυμαρικά με βάση το κρέας, όπως τα straccetti με ραγού από μοσχάρι, κρέατα στη σχάρα όπως μοσχάρι και παϊδάκια από αρνί.
PRIMITIVO IGP - PRIMITIVO IGP

PRIMITIVO IGP - PRIMITIVO IGP

Primitivo IGP Puglia από την περιοχή Taranto και Brindisi. Ποσοστό αλκοόλ 13,00% Vol. Ελάχιστη παραγγελία 720 φιαλών των 75 cl. Συνολικός αριθμός χαρτοκιβωτίων 60, το καθένα με 12 φιάλες.
ROSSO PUGLIA IGP

ROSSO PUGLIA IGP

Rosso Puglia GP Puglia από την περιοχή Τάραντο και Μπρίντισι. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 13,00% Vol.
PRIMITIVO IGP PUGLIA ΛΙΤΡΟ 1,5

PRIMITIVO IGP PUGLIA ΛΙΤΡΟ 1,5

Primitivo IGP Puglia από την περιοχή Τάραντο και Μπρίντισι. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 13,00% Vol.
Arneide - IGP SALENTO ROSSO

Arneide - IGP SALENTO ROSSO

Περιοχή παραγωγής: Λεβεράνο (Λέτσε). Σταφύλια: 70% Νεγροαμάρο, 20% Πριμιτίβο, 10% Μοντεπουλτσιάνο. Σύστημα καλλιέργειας: αλμπερέλο. Φύση εδάφους: αλλουβιακής προέλευσης, μέτριας σύστασης, με περιοχές που τείνουν προς το ασβεστολιθικό. Οινοποίηση: μετά από προσεκτική επιλογή των σταφυλιών, ακολουθεί η αποσπασματική τους επεξεργασία (χωρίς πάτημα). Ο μούστος ζυμώνει σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα για 10-12 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 24-26°C. Στο τέλος της ζύμωσης, το κρασί ωριμάζει σε μπαρικ για 16-18 μήνες. Ακολουθεί περαιτέρω ωρίμανση σε φιάλη για τουλάχιστον 3 μήνες. Ικανότητα παλαίωσης: 4 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά. Χρώμα: έντονο ρουμπινί. Αρώματα: πλούσιο και επίμονο, με νότες από καλά ώριμα κόκκινα φρούτα.
Πριμιτίβο - IGP ΣΑΛΕΝΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Πριμιτίβο - IGP ΣΑΛΕΝΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Περιοχή παραγωγής: ορισμένοι δήμοι της επαρχίας Λέτσε. Σταφύλια: 100% Πριμιτίβο. Σύστημα καλλιέργειας: αμπελώνας. Φύση του εδάφους: αλλουβιακής προέλευσης, βαθύ, μέσης σύστασης με περιοχές που τείνουν προς το ασβεστολιθικό. Οινοποίηση: μετά την αποσπασματική απομάκρυνση των σταφυλιών (χωρίς πάτημα) ο μούστος ζυμώνει σε επαφή με τις φλούδες για 6-7 ημέρες σε θερμοκρασία 24-25° C. Στη συνέχεια ωριμάζει μέρος σε βαρέλια δρυός και μέρος σε ανοξείδωτο χάλυβα. Δυνατότητα παλαίωσης: 3 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά. Χρώμα: έντονο ρουμπινί. Αρώματα: ευρύ και επίμονο με αισθητή αίσθηση δαμάσκηνου και κερασιού.
Leverano Κόκκινο - DOP LEVERANO ΚΟΚΚΙΝΟ

Leverano Κόκκινο - DOP LEVERANO ΚΟΚΚΙΝΟ

Περιοχή παραγωγής: Λεβεράνο (Λέ). Σταφύλια: 85% Νεγροάμαρο, 15% Μαλβασία Νέρα. Τίτλος αλκοολικής περιεκτικότητας: 13,00% vol. Σύστημα καλλιέργειας: αλμπερέλο και κορδόνι σπερνατό. Φύση του εδάφους: αλλουβιακής προέλευσης, μέτριας σύστασης με περιοχές που τείνουν προς το ασβεστολιθικό. Οινοποίηση: μετά την αποβοστρύχωση των σταφυλιών, ο μούστος παραμένει σε εκχύλιση με τις φλούδες για 6-7 ημέρες σε θερμοκρασία 25-26° C. Μετά την αλκοολική και μαλακτική ζύμωση, ακολουθεί η ωρίμανση σε δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα μέχρι την εμφιάλωση. Ικανότητα παλαίωσης: 3 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά. Χρώμα: κόκκινο ρουμπινί που με τα χρόνια τείνει να αποκτά γκρανάζ απόχρωση. Άρωμα: κρασάτο, έντονο, ευρύ και επίμονο.